Beyaz Cennet Uludağ ve Bursa Gezisi
Türkiye’de kış turizmi ve kayak der demez akla ilk gelen yerlerden biri de Uludağ Kayak Merkezi oluyor kuşkusuz.
Bursa'da bulunan Beyaz Cennet olarak bilinen Uludağ haftasonunuz için harika bir tercih olacaktır.
Heybetli bir dağın eteklerinde süzülmek, kar soğuğunda sıcak şarap ve mangalda sucuk ikilisini tatmak, bembeyaz manzara eşliğinde macera dolu kayak aktivitelerine katılmak için bu kış siz de Uludağ’ı tercih edebilirsiniz.
Osmanlı Dönemi’nde adı “Derviş Dağı” olan, ancak Cumhuriyet Dönemi’nde Dr. Şevki Uludağ tarafından “Uludağ” olarak isimlendirilen bölgenin iklim ve coğrafi konumunun kayak ve kar sporları için inanılmaz elverişli olduğunu söylemek mümkün.
1. Bölge’nin kalbi niteliğindeki, en hareketli yerlerden biri olan Beceren pisti 900 metre uzunluğa sahip. Misafirlerimizin en çok kullandıkları pist Beceren Pisti. Ancak profesyonel olarak kayak yapmak isteyen misafirlerimiz için telesiyej ile diğer pistlere ulaşım mümkün toplamda 20 tane piste sahip bölge Zirve, Kuşaklıkaya (Şahinkaya), Tutyeli, Cennet Kaya ve Fatin olmak üzere 5 tepeden meydana gelen Uludağ Kayak Merkezi’nin en uzun pisti 2750 metre uzunluğundaki Tutyeli pisti.
Uludağ keyfini doyasıya yaşadıktan sonra Bursa Turumuza devam ediyoruz. Tur seçeneklerine göre değişkenlik gösteren programlarımızda göreceğimiz yerleri incelemeye başlayalım
KOZAHAN
Hem alışveriş hem de Bursa mutfağına özgü en seçkin lezzetleri tatmak için en ideal yerlerden biri olan Kozahan’dan mutlaka ipek kumaş alın ve İskender kebabı ile İnegöl köftesini tadın.
Ayrıca hanın avlusunda bol köpüklü bir Türk kahvesi içmeyi de unutmayalım.
ULU CAMİİ
Evliya Çelebi’nin Bursa’nın Ayasofya’sı yakıştırmasını yaptığı Ulu Camii, şehirle o kadar özdeşleşmiş ki şehre her gelen ilk olarak Ulu Camii’ni görmeye gidiyor.
Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin başyapıtı olarak kabul gören Ulu Cami’deki Samanyolu Galaksisi işlenmiş minberi görür görmez şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz..
Tophane Saat Kulesi
Kozahan gibi Tophane Saat Kulesi de Bursa der demez akla ilk gelen yapılardan biri.
6 katı olan saat kulesinin uzunluğu ise 65 metre. Sultan Abdülaziz döneminden kalan Tophane Saat Kulesi, Bursa’nın en turistik yerlerinden biri olan Tophane bölgesinde bulunuyor.
Bursa Uludağ gezisi için sadece Uludağ’a çıkıp dönmek, bir şeyleri eksik bırakmak olur. En azından 1-2 gün kalmalı, www.izmirgezifirsatlari.com üzerinden seçim yapabilirsiniz. Yeşil Bursa’yı ve yaşayan tarihi doya doya gezmek lazım.
Bursa kıyı şeridi ve meşhur Osmanlı köylerinden Cumalıkızığa uğramadan olmaz.
Cumalıkızık, 700 yaşında bir son Osmanlı
Cumalıkızık’ta sokakların en boş hali bu.
Unesco yaşayan son Osmanlı köyü olarak dünya mirası listesine alınca popülerliği giderek artmış. Uludağ’ın eteğinde kurulmuş çok güzel bir köy gerçekten. Ziyaretçisinin bol olması güzel, sakin zamanında gezerim diyorsunuz ama köyün sokakları sürekli ziyaretçiler ile dolu.
Turumuzun son durağı olan Gölyazı'yı görmeden dönmek olmaz tabi.
Gölyazı, Uluabat Gölü üzerinde yüzermiş gibi duran minik bir adacık!! Aslına bakarsanız incecik bir köprü ile ana karaya bağlı bir yarımada. Burada aynı zamanda 730 yıllık AĞLAYAN ÇINAR'ı da görüyoruz. Küçük sandallar ile göl etrafında keyifli gezintiler yapıp, köy içini gezip çay,kahve keyfi yaptıktan sonra dönüş yolculuğuna geçiyoruz.
Haftasonunuzu dolu dolu yaşayacağınız bir program mutlaka görülmesi ve deneyimlenmesi gereken yerler.