Cennet Akyaka Muğla Azmak Nehri


Akyaka’da Doğa ile İç İçe

Muğla’da keyifli bir serüven yaşamak isteyenler için tercih edilebilecek bölgelerin başında Ula ilçesine bağlı Akyaka bölgesi gelir. Muğla’da doğanın enfes kompozisyonlarından bir tanesini oluşturması ile bilinen bu bölgede hem doğa hem de deniz turizmi konusunda eşsiz seçenekler bulabileceğinizi vurgulamak gerekir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve sakin bir tatil kasabasında keyifli zaman geçirmek isteyenler için tercih edilebilecek lokasyonların başında gelen Akyaka; gözlerinizi kapatıp kendinizi doğallığa teslim edebileceğiniz bir yer.

Tatil beklentileriniz yaz sıcağında güneşlenmek ve plajın tadını çıkarmaktan çok bir ağacın gölgesinde huzurlu bir şekilde vakit geçirmekse Akyaka Bölgesi pek çok mekânı ile sizleri ağırlamanın gururunu yaşayacaktır. Bu anlamda Azmak listenin ilk sırasına yerleşmeyi başarır.

Azmak Nehri’ne Doğru Ayaklarını Uzatın

Akyaka Bölgesi’nde en dikkat çekici mekanlar arasında yer alan Azmak; Azmak Nehri’nin hemen kıyısındaki şirin ve huzurlu bir bölgedir. Akyaka dendiğinde akla ilk gelen bölgelerden bir tanesi olmasını sıcak havalara rağmen buz gibi sulara sahip olmasına borçludur. Berrak sularda ayaklarınızı serinletirken sıcak havanın etkisinden uzak bu bölgede buz gibi suların tadını yüzerek de çıkarabilirsiniz.

Yanı başında bulunan ağaç toplulukları sayesinde güneşin etkisini önemli ölçüde bertaraf eden bölgede ufak tekne turlarının da keyifli dakikalar yaşamanıza olanak sağlayabileceğini ifade etmek gerekir. Üstelik bölgede bulunan restoranlarda suyun içinde bir sofrada yemek yeme deneyimini de yaşayabileceğinizi ifade etmek gerekir. Sazlıklarla çevrili olması nedeniyle zaman zaman Amazon olarak da anılan Azmak Bölgesi’nde kano deneyimi yaşayabileceğinizi de ifade edebiliriz.

Akyaka’da Keyifli Zaman Geçirmek

Muğla’nın Akyaka bölgesinde keyifli zaman geçirmek için Akyaka Milli Parkı içerisinde çeşitli aktivitelere katılarak sakin ve huzur dolu etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Bu anlamda Akyaka Milli Parkı içerisindeki kamp alanlarında çadır atmak göz ardı edilmemesi gereken eşsiz seçeneklerden bir tanesi oluyor. Denizin hemen yanı başında asırlık bir ağacın gölgesinde çadırınızı kurduktan sonra kalabalıktan uzak bir deneyim yaşama şansı bulabileceksiniz. Üstelik geceleri çıkan yıldızlar eşliğinde sevdiklerinizle enfes bir yaz deneyimi yaşayabileceğinizi ifade etmek gerekir.

Akyaka’da keyifli zaman geçirmenin bir başka yolu da Sakartepe Seyir Terası’ndan bölgeye hâkim bir şekilde manzaraya karşı oturmak olacaktır. Yaklaşık 600 metre yükseklikte bulunan seyir terası bölgenin hemen her noktasını görmenize yardımcı olurken güneşin hem batışını hem de doğuşunu izlemenize olanak sağlar.

Akyaka, doğal özellikleri ile ön plana çıkan bir merkez olsa da deniz turizmi konusunda da azımsanmayacak kadar özeldir. Akdeniz sularının en berrak halini bulabileceğiniz Akyaka’da plajların daha sakin olması tatil severler için denizin keyfini çıkarmayı farklı bir noktaya taşımayı başarıyor. Yeşillikler arasında saklı kalmış plajları ile yüzme keyfini yaşamanıza olanak sağlayacak bölgede küçük tekne turları ile yakın plaj ve koylara da gezinti gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle bölgeye çok yakın olan Akbük Koyu mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor.