Muğla Dalyan Harikası Kaunos Kral Mezarları,İztuzu Plajı,Caretta Carettalar


Huzurlu Bir Tatil Beldesi: Dalyan

Huzurlu bir tatil geçirmek mi istiyorsunuz? O halde size muhteşem bir önerimiz var. Dalyan, huzurlu ve sakın bir tatil geçirmek isteyenler için eşsiz bir yer. Siz de tatil planınıza Dalyan’ı dahil ederek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. 


Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen tatil beldelerinden biri olan Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlıdır. En güzel ve huzurlu tatil beldeleri arasında yer alan Dalyan hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Ayrıca Dalyan, Akdeniz ile Köyceğiz Gölü’nü de birleştiren kanal üzerinde yer almaktadır. Marmaris ve Fethiye’nin tam ortasında konumlanan bu eşsiz tatil beldesi yemyeşil ormanları ile hem eşsiz bir görüntü hem de bol oksijen sunuyor. Dalyan’da kış aylarında yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor. Ancak yaz ayları geldiğinde bölgenin nüfusu neredeyse 2 katına çıkabiliyor. Buna rağmen Dalyan’ın son derece sakin ve kalabalıktan uzak bir yer olduğunu ifade edebiliriz.alyan, Ege Bölgesi’nde olsa da iklim tipi olarak Akdeniz İklimi’nin etkilerini göstermektedir. Çünkü coğrafi konum olan bölge, Akdeniz Bölgesi’nde yer alır. Etrafı dağlar ile çevrili olan Dalyan, rüzgardan korunaklı yapısı tipik bir Akdeniz İklimi kentidir.  

İztuzu Plajı ile Denizin Tadını Çıkarın

Yaklaşık 4.5 kilometre uzunluğunda bir plaj olan İztuzu Plajı, Dalyan’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Berrak suları ve muhteşem görüntüsü ile adeta gönülleri fetheden İztuzu Plajı, Carretta’ların da yumurtalarını bıraktığı plaj olarak bilinir.


Sülüngür Gölü’nde Sakin Bir Gün Geçirin 

Dalyan merkeze 5 kilometre uzaklıkta yer alan Sülüngür Gölü, Dalyan tatiliniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğa sahip olan göl, 1.5 kilometre genişliğe ve 10 metre kadar da derinliğe sahiptir. Etrafı muhteşem ağaçlar ile kaplı olan ve yemyeşil bir görünüme sahip olan göz adeta doğanın bir mirasıdır.

Tarihe Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti ile Bakın

Tarihe ve antik kentlere ilgisi olan biriyseniz Dalyan tatiliniz sırasında Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Her ne kadar Köyceğiz ilçesinin sınırları içerisinde yer alsa da Dalyan’a son derece yakın olan antik kent, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çeken eşsiz bir tarihi mirastır.


Dalyan Çamur Banyosu ile Eğlenin Tadına Varın

Çamur banyosu ile ünlü olan Dalyan’da bu eşsiz eğlencenin tadına varmadan dönmek olmaz. Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz ile buluşturan bir noktada yer alan çamur banyosuna mutlaka gitmelisiniz. Hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük bir ilgi gösterdiği Dalyan çamur banyosunun pek çok faydası olduğu biliniyor. Her ne kadar bilimsel bir açıklama dayandırılmasa da yöre halkı çamur banyosunun adeta şifa kaynağı olduğuna inanıyor.


Ekincik Koyu

Turkuaz rengi ile gönüllere taht kuran Ekincik koyu, Dalyan’ın en güzel koyları arasında yer alıyor. Hem denizden hem de karadan ulaşabileceğiniz koya günü birlik geziler de düzenleniyor. Yeşilliğin ve mavinin tadına aynı anda varmak için Ekincik Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.