Kar'ın Keyfini Doya Doya Yaşamak İsteyenlere Özel... 4'lü Kar Keyfi


Her mevsimde ayrı güzelliğiyle bizi karşılayan Abant ve Kartepe!

Abant Gölü


Abant’a Ne Zaman Gidilir?

Kışın seyahat edecekler neredeyse bütün kış her yer beyaza bürünmüş olduğundan kar tatili için biçilmiş kaftan olan bu gezi rotasına çıkarken, kar botu, kar montu, içlik gibi eşyaları unutmasın; yoksa kar topu savaşında eğlenirken donabilirsiniz! Kışın yollar kapandığından Yedigöller’e giremezsiniz muhtemelen ama Abant Gölü donmuş olacak, Gölcük’te ise yine göl donmuş ve Göl Evi kar prensesinin şatosu gibi manzara eşliğinde sizi bekliyor olacak!


Gölcük Gölü


Abant gölüne benzeyen harika bir bölge olan Gölcük gölü, şehir merkezinin 13 km güneyinde yer alıyor. Suni olarak yapılmış bir set gölü olan Gölcük yakınlarında konaklayabileceğiniz pansiyon ve otellerde mevcut. Yeşilin doğasında huzurlu bir gün geçirmek için Gölcük gölüne gelebilirsiniz.


KARTALKAYA


Kartalkaya Bolu ili sınırları içinde Bolu merkeze 38 km uzaklıkta bulunan Köroğlu Milli parkın içinde yer alan Türkiye’nin ikinci büyük kayak merkezidir. Yüksekliği 2200 metredir.

Her ne kadar çok yaratıcı olmasa da Kartalkaya’da ne yapılır sorusuna verilmesi gereken hiç kuşkusuz ilk yanıt kar keyfi ve kayaktır. Snowboard, Alp disiplini, free style gibi farklı dalları deneyerek yeteneğinizi sınayabilir, eğitmenlerden kayak eğitimi alabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezinde 13 adet pist bulunur. Pistlerin toplam uzunluğu 40 km’dir. Uluslararası standartlara sahip pistleri ile ülkenin turizmine katkı sağlar. Kartalkaya da kayak için en uygun dönem aralık-mart ayı arasıdır.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde zorluk seviyelerine göre kayak pistleri bulunuyor. Bu pistler : 2 adet başlangıç pisti , 3 orta seviye pisti , 5 ileri seviye pisti , 3 profesyonel seviye , 1 zor profesyonel  olmak üzere toplam 14 pist bulunuyor.


KARTEPE


Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden birisi olan Kartepe Kayak Merkezi’nin her türlü zorluk derecesine göre pistleri bulunuyor. Henüz kayak bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız da Kartepe bunun için doğru tercin olabilir. Burada saatlik ya da günlük ders alabilir, seviyenize uygun pistlere çıkabilirsiniz. Ayrıca ekipmanınız yoksa Kartepe’de kayak ekipmanlarının tümünü kiralama fırsatınız da bulunuyor.

Kartepe Kayak Merkezi’nde zorluk seviyesine göre toplamda 12 tane pist bulunuyor. Uzunlukları ise 400 metre ile 3500 metre arasında farklılık gösteriyor. Kayak yapmayı henüz öğrenenler ve acemiler için 1 tane çok kolay ve 4 tane de kolay pist bulunuyor.

Diğer seviyeler için pistler ise 5 tane orta ve 2 tane de çok zor kategorilerinde pistler bulunuyor.


ULUDAĞ


Evet işte meşhur uludağ gezimize geldi sıra. Gerek şehrin tarih kokan sokakları gerek gezi noktaları ve kış aylarının değişmez adresi uludağdayız. 

Bursa şehir merkezine 36 km mesafede yer alan Uludağ, 1961 yılında Milli park ilan edilmiş. Uludağ; Fatintepe ve Kuşaklıkaya adlarında iki tepe üzerine kurulmuştur.

Uludağ 11 338 hektarlık alanı içerir ve buna Milli park da dahildir. Bu güzel milli park sadece Türkiye’den değil dünyanın çeşitli yerlerinden de ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

1800 metre rakımla başlayıp 2543 metrede bulunan zirvesiyle de sadece kışın değil bütün bir yıl boyunca da gelenlerin akınına uğrar.

Uludağ Kayak Merkezi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tarihte Uludağ’a çıkan ilk kişi ise Alexi Abraham adındaki bir Almandır. 1928 Amsterdam Olimpiyatlarına atletlerine antrenman yaptırmak için Türkiye’ye gelen antrenör Bursa seyahati sırasında tek başına Uludağ ‘a çıkar ve bu bölgede de kayak yapılabileceğini söyler otelde konakladıktan sonra bölgenin fotoğraflarını çekip döner,1933 yılında gerçekleşen olaydan sonra Uludağ da kayak sporunun da yapılmasının önünü açar.

Bursa Kayak merkezinde 11 adet ana pist bulunuyor. Snowboard, cross contry, heli skiing, alpin usulü stillerde kayak yapılabilecek pistler olup profesyonel kayakçıların yanı sıra amatör kayakçılar içinde pist alanları bulunur. Uludağ sadece kayak sporu değil yazın da birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Uludağ’da profesyonel ve amatör uzmanlar eşliğinde farklı pistlerinde deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz.

Sonuç olarak, Uludağ kayak merkezini de içine alan Bursa’yı mutlaka gelip görmeniz gerek, her türlü kültürün harmanlandığı bu muazzam şehir görülebilecek yerlerin listesinde ilk sıralarda yer almalı.