Kış Tatili İçin En İyi Rotalar !


    Herkese Merhaba, Bugün sizlerle kış mevsimi dönemlerinde ülkemiz'de nerelerde tatil yapılabilir bahsetmek istedik. Yaz tatillerini sevenlerimiz gibi kış tatili tutkunlarının da olduğunu biliyoruz. Peki kışın tatil yapılır mı? Tabiki yapılır ve kış aylarının manzaraları efsanedir. Kış kampları da aynı şekilde bağımlılık yapar. Karlarla kaplı dağlar, buz tutmuş dereler, kayak merkezleri, yaylalar aklınıza gelecek heryer yazın verdiği güzelliği kışın da sürdürmeye devam eder. O halde kışın nelerelerde tatil yapabiliriz başlayalım o zaman :)

1- Bursa - Uludağ

    Kış turizminin lokomotifi Uludağ’da kış mevsiminin tüm güzellikleri ile karşılaşabileceğiniz harika bir tatil yapabilirsiniz. Bursa şehir merkezine yalnızca 1 saat uzaklıkta bulunan bu efsanevi dağda kayak sezonu aralık ayında başlıyor. Havanın durumuna ve kar yoğunluğa göre bahar aylarına kadar devam edebilir. Ancak ocak ve şubat aylarından Uludağ’ın en yoğun zamanı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Eğer yoğun kalabalığın olmadığı bir kış tatili istiyorsanız rezervasyonunuzu buna göre yapabilirsiniz. Kayak yapmayı henüz bilmiyor ve öğrenmek istiyorsanız Uludağ’da deneyimli eğitmenler tarafından verilen kayak eğitimi alabilirsiniz.


2- Bolu - Abant

    İlkbaharda bol çiçekli, yaz aylarında yemyeşil, sonbaharda kırmızı ve sarının en güzel tonlarını görebileceğiniz Abant’ta kış ayları gerçek bir kartpostal görünümüne kavuşur. Etrafınızın bembeyaz karlarla çevrili olduğu Abant, kış tatilinde gidebileceğiniz en güzel destinasyonlardan birisi. Konaklamanızı gölün kıyısına kurulmuş tesislerde yapabilir, gün içinde keyifli göl kenarı yürüyüşüne çıkabilir eşsiz doğanın keyfine varabilirsiniz.


3- Nevşehir - Kapadokya

    Ülkemizde kar yağışının en çok yakıştığı noktalardan birisi olan Kapadokya bölgesi, doğal güzellikleri, kaya ve mağara otelleri, balon turu ve kendine has lezzetleriyle yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya’da günümüzde halen bu çok çeşitli kültürün yarattığı güzel ve ayrıcalıklı etkiyi görebilirsiniz. Buraya geldiğinizde keyifle gezintiye çıkacağınız yerler arasında Peribacaları, Avanos, Ortahisar Köyü, Göreme Açıkhava Müzesi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi ve Peribacaları, Devrent Vadisi, Paşabağ Vadisi, Ürgüp Peribacaları, Derinkuyu Yeraltı Şehirleri ve Ihlara Vadisi yer alıyor.


4- İstanbul - Ağva

    İstanbul’un her mevsim canlılığını koruyan arka bahçesi Ağva, ufak kaçamak bir tatil denildiğinde ilk akla gelen noktalardan birisi. İstanbul’a yakın tatil noktası olması özelliğinin dışında Türkiye’nin birçok noktasından turistleri ağırlayan Ağva’da kış tatil yapmak oldukça keyifli. Nehrin ortasından böldüğü Ağva’da butik otel ya da bungalovlarda konaklayabilir, sabahları müthiş bir doğa manzarasının içinde uyanabilirsiniz.


5- Bolu - Yedigöller

    Her mevsim konuklarına ayrı bir güzellik kaynağı sunan Yedigöller, kış ayları gelip de karla örtülünce bambaşka bir havaya bürünüp adeta bir tablo gibi görünüyor. Yedigöller Milli Parkı içinde bulunan Büyükgöl, Küçükgöl, Seringöl, Nazlıgöl, Kurugöl Deringöl Sazlıgöl ve İncegöl’ün yanı sıra seyir terasları, Günekayalar, Dilek Çeşmesi ve Pisagor Ağacı’nı mutlaka görmenizi öneririz. Burada eşsiz beyaz manzaranın içinde harika bir fotoğraf turu yapabilir, kış pikniği düzenleyebilir hatta hava koşulları uygunsa kamp atabilirsiniz. Unutmayın, Yedigöller’e gelirken aracınızın altının yüksek olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır.


6- Rize - Ayder Yaylası

    Karadeniz yaylalarının yalnızca yaz aylarında gezileceğini düşünüyorsanız bir de kış mevsiminde gidip yakından görmenizi öneririz. Her mevsim ayrı bir ambiyansa bürünen Ayder Yaylası, karla kaplı dağ manzarası ve soğuğuna rağmen sıcacık kaplıcalarıyla da kış tatilinize renk katıyor. Su sıcaklığının 60 dereceye ulaştığı Ayder Kaplıcalarındaki bu termal sular birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor. Konaklamanızı merkezdeki otellerde yapabileceğiniz gibi ahşap butik otel ya da bungalovlarda da yapabilirsiniz.


7- Van - Van Gölü Ekspresi

    Tren yolculuğu her mevsimde güzelken bu mevsimdeki tadı bambaşka! Özellikle doğuya doğru yaptığınız yolculuklarınızda cam kenarındaki yol eşlikçiniz karşı manzaralar oluyor. Ankara-Tatvan-Ankara rotasını işleyen Van Gölü Ekspresi ile tam 24 saat süren oldukça keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Tatvan’a vardıktan sonra toplu taşıma ya da kiralayacağınız özel araçla Van Gölü kıyısından merkeze geçebilir, şehri keşfe çıkabilirsiniz. Yeni güne eşsiz Van kahvaltısı ile başlayıp ardından şehirde görmenizi önerdiğimiz noktaları keşfe çıkabilirsiniz. Bunlar arasında Van Kalesi, Muradiye Şelalesi, Van Çarşısı ve Van Kedi Evi yer alıyor. Bu listeye elbette Van’a 1 saatlik mesafede bulunan Akdamar Adası’nı eklemelisiniz. Büyüleyici dağ manzarasının sarıp sarmaladığı Akdamar’da kar manzarasını seyre dalacağınızı düşünüyoruz.


8- Kayseri - Erciyes

    Kış tatilinizi Kapadokya’da geçirmişken rotayı biraz daha genişletip Erciyes Dağı’na gitmeye ne dersiniz? Tüm dünyadan kayak severlerin buluşma noktalarından olan Erciyes Kayak Merkezi, sahip olduğu tesisler ve pistleriyle tam bir kış sporları merkezi! Kış tatili beklentinizi cömertçe karşılayacak olan Erciyes’te hem tüm kış sporlarını deneyimleyebilir hatta öğrenmek istiyorsanız ders alabilir hem de müthiş Kayseri mutfağı ile tanışabilirsiniz. Görkemli bir duruşa sahip olan Erciyes Dağı’nda kış sporları yapmak istemiyorsanız teleferik turları ile de gezebilir, harika güzelliğini keşfedebilirsiniz.


9- DOĞU EKSPRESİ

    Doğu Ekspresi turu şüphesiz, Türkiye’de yapılması gereken şeyler düşünüldüğünde ilk akla gelen deneyimlerden bir tanesi. Özellikle son birkaç yılda oldukça popüler bir yolculuk haline gelen Doğu Ekspresi turu, Türkiye’de ölmeden önce yapılması gerekenler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

Doğu Ekspresi, trenle 24 saat içerisinde 1000 km’den fazla yol yaparak Türkiye’nin bir ucundan diğerine ulaşmanızı sağlayan bir tren yolculuğu. Doğu Ekspresi güzergahı Ankara’dan başlıyor ve sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum’a uğruyor ve Kars’ta sonlanıyor. Ortalama 24 saat süren yolculuk için tren 17:55’te kalkıyor ve bir gün sonra 18:30’da Kars’a varıyor. Genellikle sıcak havalar için bahar ayları önerilirken, eşsiz bir kar tatili yapmak için ise kış mevsimi öneriliyor.

 Daha önceden tren yolculuğuna çıkmadıysanız panik yapmamanızı, yol boyunca göreceğiniz eşsiz manzaraların tadını çıkarmanızı ve yanından geçeceğiniz köylere dikkatle bakmanızı tavsiye ederiz. Yakalayabileceğiniz eşsiz karelerle anılarınızı ölümsüzleştirebilir, 24 saatlik Doğu Ekspresi tren yolculuğunun keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz.