Marmaris Kızkumu


Marmaris Kızkumu

04.06.2020

Kızkumu ve Marmaris Macerasına Hazır mısınız?

Türkiye’nin en dikkat çekici bölgeleri olan Kızkumu ve Marmaris yolculuğunuza çıkarken harika bir deneyim yaşayacağınızı unutmayın! Ege coğrafyasının en bakir bölgelerinden bir tanesi olan ve yıl içinde adeta bir cazibe merkezi haline gelen Muğla’da yaz tatilini oldukça farklı bir deneyim ile tamamlayacaksınız.


Kızkumu; Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı oldukça şirin ve dikkat çekici bir yer olmasının yanı sıra doğanın yeşili ve denizin mavisi ile birlikte harika bir kompozisyon oluşturmayı başaran yerler arasındadır. Denizin kalbine doğru uzanan plajı ile farklı bir heyecan ortaya çıkaran bölgenin denizin içine doğru yürümenize olanak sağladığı bilinir. Kızkumu Plajı olarak bilinen bu mekanda hem denizin tadını çıkarırken eğlenecek hem de unutulmaz anılarınızı fotoğraflarla ölümsüzleştirebileceksiniz.

Kızkumu ve Marmaris Efsaneleri

Kızkumu ve Marmaris; doğal zenginlikleri ile ön plana çıksa da bölgede yaşandığı kabul edilen efsanenin buraya farklı bir hava kattığı söylenir. Özellikle denizin içine doğru uzanan plajın bu efsaneden doğduğu kabul edilir.


Bybassos Kralı zamanında yaşanan efsaneye göre prenses fakir bir balıkçıya aşıktır. Her gün görüşen ve birbirlerine deli gibi aşık olan bu gençler birbirlerini tanımak ve yakalanmamak adına ateş yakarak buluşurlarmış. Ancak kızını bir prens ile evlendirmek isteyen Bybassos Kralı durumu öğrenip de kızını bir prensle evlendirmenin zorluğunu anlayınca balıkçıyı öldürmeye karar verir. Kralın askerler prenses rolünde ateş yakarak balıkçıyı beklerken muhafızlardan kaçan prenses denize doğru koşarak aşkını kurtarmaya çalışır. Tam o anda prensesin ayakları altında beliren kum bugünkü plajın oluşumunu sağlar.

Hikâyenin sonunda bir yaydan çıkan ok prensesin kalbine saplansa da Kızkumu ve Marmaris’in kalbindeki bu eşsiz yer bugün pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarır.

Kızkumu ve Marmaris’te Neler Yapılabilir?

Deniz ve doğanın buluştuğu bu alanda yapılacaklarla ilgili uzun uzadıya bir liste hazırlamak mümkündür. Ancak bu yazıda size Kızkumu ve Marmaris’te en çok ilgi gören etkinlikleri sıralayacağız. Bu anlamda Kızkumu geziniz sırasında aşağıdaki etkinliklere katılabilirsiniz.


Plajın Keyfini Çıkarın

Ege’nin en temiz ve dikkat çekici plajlarından bir tanesine sahip Kızkumu’nda temiz sularda yüzerken serin esintilerle enfes deneyimler yaşayabileceksiniz. Kalabalık olmasa da zaman zaman bunaltıcı bir sıcaklık görülen bölgede zaman planlamasını iyi yaparsanız unutulmaz bir deniz tatili sizleri bekliyor olacaktır.

Kamp Keyfi

Ege’de hemen her alanda kamp yapmak olası olsa da Kızkumu ve Marmaris bu anlamda en ilgi çekici yerler arasında olmayı başarıyor. Kamp severler için uğrak mekanlar arasındaki bu bölgede hem serin hava hem de farklı bitki türleri ile iç içe kamp yapabileceksiniz.


Doğa Yürüyüşleri

Doğal zenginlikleri ile ön plana çıkan bölgede kısa doğa yürüyüşlerine çıkarak temiz havaya doyma imkânına sahip olabilirsiniz. Özellikle doğa fotoğrafçılığı yapanlar için bölgedeki zenginliğin had safhada olduğunu ifade etmek gerekir.

Şehrin karmaşasından uzakta unutulmaz bir deneyim için siz de hemen valizinizi hazırlayıp Kızkumu ve Marmaris planlaması yapmaya koyulabilirsiniz.