Olympos Bir Başka Güzel


Olympos’ta Doğa Tatili Deneyimi

Türkiye’nin turistik merkezi olarak kabul edilen Antalya’da yaz turizminin yanı sıra doğa turizminin de Olympos ile ciddi bir gelişme gösterdiğini biliyor muydunuz?

Geçmişi ve bugünü ile ülkemizin en dikkat çekici lokasyonlarından bir tanesi olan Olympos’un tarihi M.Ö. 3. yüzyıla kadar geri gider. Dönemin egemen medeniyeti olan Likyalılar burada önemli bir yerleşim birimi olarak Olympos’u kurmuş ve uzun yıllar bu bölge varlığını sürdürmüştür. Dönemin kalıntılarını bugün hala canlı bir şekilde gözlemleyebileceğiniz bu kültürel harika; dünyaca ünlü Likya Yolu üzerinde bulunması ile de ön plana çıkmayı başarır. Geçmişe dair bütün güzelliklerin hala gün yüzüne çıkarılması adına çalışmaların yürütüldüğü Olympos doğa severler için bir cennet olma özelliği taşır.


Olympos Bugünü ile Göz Kamaştırıyor

Kültürel ve doğal zenginliklerin bir arada bulunduğu Olympos; yaz aylarında sıcak havaların etkisinden kaçıp kurtulmak isteyenler için başlıca mekânlardan bir tanesi olmayı başarıyor. Özellikle içerisinde barındırdığı kamp alanları sayesinde çok sayıda çadır atılan bu bölgede ağaçlardan yayılan eşsiz kokuların ziyaretçileri derinden etkilediğini ifade etmek gerekir.

Yunancada Ulu Dağ anlamına gelen Olympos; günümüzde Tahtalı Dağ adı ile anılır. Özellikle doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen turistlerin tercih ettiği bölgede kültürel zenginliklerin yanı sıra Caretta Caretta yaşam alanları da oldukça ilgi çeker. Turistlerin yılın belirli zamanlarında yuvalarından çıkan caretta carettaların su ile buluşma anını yakından gözlemlemek için geldikleri Olympos bu dönemde oldukça yoğun günler yaşar.

Doğa ile İç İçe Tarih Yolculuğu

Doğa ile iç içe olması nedeniyle genç yaşlı herkesin ilgisini çekmeyi başaran Olympos; kültürel açıdan arayış içerisinde olan turistlerin de ilgisini çekmeyi başaran bir yerdir. Çeşitli medeniyetlerden kalma antik yapılar ve lahitleri sayesinde Antalya turizminin can damarlarından bir olan Olympos turizm ile ilgili her türlü talebe cevap verebilecek nitelikleri sayesinde çok yönlü bir turizm bölgesidir. Gündüz saatlerinde doğanın içerisinde saklı kalmış tarihi eserleri gezerken akşam saatlerinde çadır alanında keyifli sohbetlere katılmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Olympos’ta Alternatif Deneyimler

Doğası ile bambaşka, kültürel zenginlikleri ile de harika olan Olympos’ta zaman geçirmek için var olan aktivitelerin sınırsız olduğunu ifade etmek bir abartı olmayacaktır. Bu anlamda size en uygun aktivitelerden birini seçerek heyecanlı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Likya Yolu Yürüyüşü

Dünyaca ünlü Likya Yolu’nun geçtiği bir bölge olması nedeniyle Olympos bölgesine gelen tatilseverler Likya Yolu’nda uzun ve keyifli bir yolculuğa çıkabilir. Farklı ağaç türleri ve sarp kayalar arasında gerçekleşen bu yolculuk sırasında Akdeniz’in enfes manzaralarını gözlemleyebileceksiniz.


Deniz Keyfi ve Plajlar

Dağların arasından geçerek ulaşacağınız plajlarda berrak suyun tadını enfes bir şekilde çıkarabileceğinizi unutmamalısınız. Sıcak havalardan bunaldığınız anlarda kendinizi Akdeniz’in serin sularına bırakarak serinleyebilirsiniz. Üstelik plajların çok kalabalık olmaması sayesinde huzurlu bir deneyim yaşayabilirsiniz.


Su Sporları

Rafting ve kano gibi farklı eğlencelere katılarak Olympos’un tadını doyasıya çıkarırken sevdiklerinizle birlikte su sporlarının keyfini sürebilirsiniz.

OLYMPOS'U KEŞFET !