Fethiye Saklıkent Gezisi


Saklıkent Kanyonu ile Doğanın Tadını Çıkarın! 

Muğla’nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu, Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alan doğa harikası bir kanyondur. Ayrıca Saklıkent Milli Parkı, Antalya’nın Kaş ve Muğla’nın Fethiye ilçeleri sınırlarında yer alır. Fethiye’de yer alan eşen Çayı’nın bir kolu olan kanyon, Fethiye’ye 46, Kaş’a ise 64 kilometre uzaklıkta yer alır. Türkiye’nin yaz turizminde büyük bir öneme sahip iki ilçede bulunan Saklıkent Kanyonu eşsiz güzelliği ve muhteşem manzarası ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Her yıl binlerce turist ev sahipliği yapması da turizmin canlanmasında son derece büyük bir öneme sahiptir. Siz de unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız bu doğa harikasını ziyaret edebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bir Doğa Mirası: Saklıkent Kanyonu

Türkiye’nin en eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan Saklıkent Kanyonu’nun taban debisi yüksek su ile doludur. Bu nedenle kanyonu ziyaret eden kişilerin kanyonda ki suya girebilmeleri mümkün değildir. Giriş ve geçişler için kanyonda ki dik yamaçlarda bulunan demir çubukların asılı olduğu 200 metrelik tahta bir köprü kullanılır. Köprüden geçtikten sonra ise Karstik kaynaklar ile karşılaşılır. Karstik kaynaklar son derece soğuk ve muhteşem bir güzelliğe sahiptir.

Saklıkent Kanyonu’nun bulunduğu alan yaz mevsiminde piknik alanı olarak kullanılabiliyor. Siz de eşsiz doğa manzarası karşısında unutulmaz piknikler hazırlayabilir ve sevdikleriniz ile keyif dolu dakikalar geçirebilirsiniz. Kanyon, yıl içerisinde 180 bin ile 210 bin arasında turisti ağırlıyor. Bu nedenle özellikle turizm mevsiminin yoğun olduğu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kanyonun son derece yoğun ve kalabalık olduğunu söyleyebiliriz.

Doğanın Korunan Değeri

Saklıkent Kanyonu, eşsiz güzelliği ve doğal bir miras olması nedeni ile 6 Haziran 1996 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak Saklıkent Milli Parkı olarak ilan edilmiştir. Saklıkent Kanyonu’nun bir milli park olması ise kanyonun devlet tarafından korunma altına alındığının bir göstergesidir. Doğanın bizlere sunduğu eşsiz bir değer olan Saklıkent Milli Parkı’nı ziyaret etmeniz durumunda milli park içerisinde bulunan Maki, Kızılçam, Sedir ve Karaçam topluluklarını görmeniz mümkündür. Ayrıca söz konusu milli park içerisinde Fethiye’ye ve Kaş’a bağlı olan 3 adet köy yer alır. Bu köyleri de ziyaret ederek yöre halkı ile tanışabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu’nun Keşfi

Saklıkent Kanyonu’nun keşfi aslında oldukça yakın bir tarihte gerçekleşmiştir. Bazı rivayetlere göre bir gün çobanın biri kaçan keçisini yakalamak için koşmaya başlar ve keçinin peşine düşer. Keçisini takip eden çoban bu sayede kanyonun bulunduğu yere gelir ve bu muhteşem doğa harikasını keşfeder. Çobanın devlete kanyonu bildirmesi ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı bölgeyi Saklıkent Milli Parkı olarak ilan eder. Saklıkent ismi de buradan geliyor. Daha sonra bölgenin çok fazla talep görmeye başlaması ile birlikte Saklıkent Milli Parkı’nın bugün ki konumuna geldiği bilinmektedir. 1989 yılında halkın hizmetine sunulan Saklıkent Kanyonu, 1990 yılına kadar yalnızca yöre halkı tarafından biliniyor ve tercih ediliyordu. Ancak günümüzde ise Saklıkent Kanyonu’nun tüm dünya tarafından talep gören bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



izmir çıkışlı turlar,tatil,tur,gezi,izmir gezi fırsatları