Yedigöllerin doğasını keşfet!


Yedigöller Turu ve Kamp Deneyimi

Doğa ve temiz havaya doymak isteyenler için mutlaka tercih edilmesi gereken yerlerden bir tanesi de Yedigöller adı ile bilinen Yedigöller Milli Parkı’dır. Bitki örtüsü ve içerisinde bulunan su zenginliği ile her yaştan insanın doğa ile iç içe yer almak adına tercih ettiği bir yer olan bu park 1965 yılından beri Milli Park vasfı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilk tercihi olmuştur.

Adını bölgeye veren ve heyelanlar sonucunda oluşan bölgedeki 7 farklı gölün çeşitli balık türlerini barındırması sadece flora değil fauna zenginliğinin de ciddi seviyelerde olmasına katkı sağlamıştır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında kamp severler için bir cennet haline dönüşen Yedigöller Bölgesi’nde ister kamp yaparak keyifli vakit geçirebilir ister Bungalov evlerde kalarak konforu bir nebze yukarı taşıyabilirsiniz.

Yedigöller Bölgesi’nde Yapılacak Aktiviteler

Yedigöller Bölgesi; Bolu’ya bağlı olması nedeni ile havası ve coğrafyası ile oldukça ilgi çekici bir alandır. Şehir karmaşasından uzaklaşmak ve sevdikleri ile sakin ve huzurlu bir tatilin tadını çıkarmak isteyenler için vazgeçilmez tercihler arasında yer alan bu bölgede neler yapılabileceği ile ilgili hazırladığımız bu yazıda farklı deneyimler yaşayabilmenize olanak sağlıyoruz. Siz de bu etkinliklerden bir tanesini deneyimlemek istiyorsanız Yedigöller sizin için gezi listesine alınması gereken yerlerden bir tanesi olacaktır.

Kamp Kurmak

Bölgenin ünlenmesinde en önemli rolü şüphesiz kampçılık ve kampçılar oynar. Su zenginliğinin hemen yanı başında atılan kamp çadırları ve kamp ateşi etrafında söylenen enfes şarkılara siz de eşlik etmek isterseniz çadırınızı hazırlamanızda fayda var. Çadırım yok diyorsanız endişelenmenize gerek yok. Bölgede sizin için çadır kiralama hizmeti sunan pek çok yer bulabileceksiniz. Üstelik çevredeki deneyimli kampçılardan yardım olarak çadırınızı da kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

Balık Tutma

Kamp kurmak bana göre değil diyenlerdenseniz çeşitli alternatifler sizi bekliyor demektir. Bunlardan bir tanesi de yedi farklı gölde yetişen alabalıkları avlamak olacaktır. Bir olta veya ağ ile gerçekleştirebileceğiniz balık tutma deneyimini doğa ile iç içe gerçekleştirmenin hazzını unutamayacaksınız. Üstelik balıkları yakaladıktan sonra mangal için ayrılmış özel alanlarda nar gibi ateşte balık lezzetini fazlası ile yaşayabileceksiniz. Ancak bu deneyimi yaşarken çevreye zarar vermemeye özen göstermelisiniz.

Doğa Yürüyüşü

Yeşillikler arasında salınarak doğayı doyasıya yaşamak için Türkiye’de ziyaret edebileceğiniz nadir mekânlardan olan Yedigöller’de doğa yürüyüşü yapmaya doyamayacaksınız. Ayağınıza rahat bir spor ayakkabı giyerek uzun yürüyüşler yapabilir ve ormanın derinliklerinde farklı bitki türlerine daha yakından göz atabilirsiniz. Üstelik buralarda harika fotoğraflar yakalayarak doğanın insanoğluna sunduğu nimetlerden fazlası ile faydalanabilirsiniz.

Ülkemizin doğal zenginliklerini daha yakından keşfe çıkarken temiz havayı doyasıya içinize çekmeyi ve doğanın zenginliklerinden faydalanmayı istiyorsanız bu lokasyonu mutlaka listenize almalısınız. Sadece yerli turistlerin değil aynı zamanda yabancı turistlerin de ciddi anlamda rağbet gösterdiği bu bölge koruma altında bir alan olduğundan uzun yıllar boyunca doğa severlere keyifli anlar yaşatacak.